Conflict met werkgever

Een conflict met een werkgever zou niet mogen escaleren tot een groter arbeidsconflict. Conflicten op het werk leiden vaak tot grote problemen die zich zelfs kunnen uiten in de privésfeer. Het kan in andere woorden te kosten gaan van meer dan alleen de productiviteit. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat langdurige blootstelling aan stress tot meerdere gezondheidsklachten kunnen leiden. Een grote bron van stress kan het werk zijn in het bijzonder als er sprake is van een conflict met de werkgever. De nadelige gevolgen hiervan worden ook door de werkgever gevoeld. Gemiddeld is gebleken dat een medewerker die onderhevig is aan een arbeidsconflict 25% minder productief is. Een nog schokkender statistiek verteld ons dat 70% van kortdurende ziekmeldingen te maken hebben met een arbeidsconflict.

In het geval van een conflict met de werkgever is het dan voor alle partijen van belang dat er een passende oplossing wordt gezocht. Als het conflict niet meer te overzien is of als de emoties te hoog zijn opgelopen dan bieden wij een gegarandeerd succesvolle mediation: Present24. Door onze objectieve en onafhankelijke positie zijn we in staat om als mediator effectief op te treden. Onze professionals staan voor u klaar en gebruik maken van ons moderne online platform geeft u nog meer voordelen.

Conflict met een werkgever, Present24 zorgt voor een oplossing

Een conflict met een werkgever kan natuurlijk veroorzaakt worden door verschillende zaken. Wat echter altijd overeenkomstig is, is het belang van de onderlinge communicatie. Dit is dan ook de valkuil waar veel mensen in vast lopen. Verschillende belangen en uitganspunten kunnen onverzoenlijk lijken. Vaak blijkt echter dat met behulp van de juiste mediator standpunten die eerst onverenigbaar leken toch in overeenstemming kunnen worden gebracht. Wij zijn in te schakelen als het gaat om:

  •  Ontslag
  •  Periodiek ziekteverzuim
  •  Re-integratie

Wat de situatie ook is wij streven altijd naar de best mogelijke oplossing voor alle betrokken partijen.

Onze professionals weten ieder conflict met een werkgever op te lossen

Emotie zorgt ervoor dat we niet altijd helder kunnen handelen als er sprake is van een conflict met de werkgever. Dit is in geen zin een verwijt, maar een constatering die voor iedereen geld. Daarom mag het belang van een ervaren, onafhankelijk en objectieve bemiddelaar niet onderschat worden. Wij zorgen ervoor dat het arbeidsconflict tussen werkgever en werknemer omgezet wordt in functionele, realistische en pragmatische afspraken. De voordelen hiervan laten zich raden. Minder ziekteverzuim, prettiger werken, een verbeterde productiviteit. Dit alles staat voor een besparing aan onnodige kosten, tijd en energie. Zelfs als een ontslag onvermijdelijk is zorgen wij ervoor dat beide partijen op goede wijze afscheid van elkaar nemen.

Conflict met werkgever, online mediation gebruiken?

Wij maken gebruik van onze eigen online platform. Veilig, vertrouwd en makkelijk te gebruiken. Het geeft u de kans om 24/7 uw persoonlijke dossier te bekijken. Ook kunnen wij als mediator puur face to face en schriftelijk optreden. Een hybride optie is ook mogelijk.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar.

Ontvang vrijblijvend informatie over mediation of het oplossen van arbeidsconflicten
U kunt zich altijd uitschrijven.

Wij gebruiken uw gegevens alleen om contact met u op te nemen over uw aanvraag en eventueel om u maximaal 4 keer per jaar te mailen met relevante informatie over arbeidsrecht of het oplossen van arbeidsconflicten.

Bezig met versturen