Exit mediation

Met de juiste vorm van exit mediation kan een moeilijke situatie begeleid worden tot een soepel proces. Het is een feit dat iedere arbeidsovereenkomst uiteindelijk eindig is. Natuurlijk hoeft dit niet in alle situaties een probleem te zijn. Iemand die met pensioen gaat zal daar over het algemeen geen moeite mee hebben. Een arbeidscontract dat zoals van te voren op een bepaalde datum komt te vervallen zal evenmin uitdagingen bieden. Maar wat nu als er sprake is van ontslag waarbij beide partijen elkaar confronteren met verschillende belangen. Zowel de werknemer als de werkgeven zijn erbij gebaat dat in zulke situaties er sprake is van een soepel proces. Door te kiezen voor mediation exit is het mogelijk om op goede voet uiteen te gaan.

Mediation exit is er in het algemeen op gericht om het terminatieproces te laten verlopen op een manier die verschillende en vaak tegenstrijdige belangen moet zien te verenigen. Het is niet alleen een juridische kwestie. Er moet ook rekening gehouden worden met de emotie. Een deskundige, innovatieve en ervaren aanpak is een vereiste. En daarom bent u bij ons aan het juiste adres: Present24.

Mediation exit, een hoopvolle nieuwe start

Als het aankomt op een exit mediation dan is een gegeven ons zeer duidelijk. Iemand ontslaan of ontslagen worden is voor geen enkele partij een leuk vooruitzicht. Wat de onderliggende reden ook is de mediator moet altijd rekening houden met de emotie van alle betrokkenen. Het doel is het voorkomen van een langslepende procedure. Het vermijden van onnodige juridische procedures. En oplopende emoties begeleiden naar een constructieve zienswijze. Ontslag kan met de juiste bemiddelaar ook ervaren worden als een nieuwe start, een nieuw hoofdstuk gevuld met kansen.

Wat wij bieden bij exit mediation

Bij Present24 bieden wij een doelmatige aanpak als het gaat om onze bemiddeling bij ontslag. De precieze werkwijze kan verschillen per situatie, maar onze doelen zijn hetzelfde:

  •  Wij bieden maatwerk met individuele ontslagvergoeding
  •  Wij treden als mediator op om geruzie en verwijten te voorkomen. Op goede voet uiteen
  •  Mogelijkheid tot het recht op WW
  •  Dure en tijdrovende juridische procedures met juristen en advocaten wordt voorkomen

De kwaliteiten van Present24 bij een mediation exit

Naast dat wij u toegang kunnen geven tot ons innovatieve online platform is de kern van onze onderneming altijd nog onze medewerkers. Zij zijn allen opgenomen in het NMI (Nederlands Mediation Instituut). Wij worden dan ook erkend door de overheid en de rechtspraak en zijn onderhevig aan alle wettelijke verplichtingen.

Onze ervaring en kennis staat ook u ter beschikking als u op zoek bent naar mediation bij een exit. Wilt u meer weten? Neem contact op we staan voor u klaar.

Ontvang vrijblijvend informatie over mediation of het oplossen van arbeidsconflicten
U kunt zich altijd uitschrijven.

Wij gebruiken uw gegevens alleen om contact met u op te nemen over uw aanvraag en eventueel om u maximaal 4 keer per jaar te mailen met relevante informatie over arbeidsrecht of het oplossen van arbeidsconflicten.

Bezig met versturen