Mediation arbeidsconflict

Mediation bij een arbeidsconflict kan verdere problematiek voorkomen. In ieder bedrijf of anderzijds organisatie is weleens sprake van een conflict. Maar wat te doen als dit uit de hand loopt of dreigt te lopen? Er zijn veel redenen waarom een conflict tussen werkgever en een medewerker(s) kan ontstaan. Ook al mag er redelijke wijze worden aangenomen dat alle betrokken partijen hun verantwoordelijkheid nemen zijn er genoeg situaties denkbaar waar een objectieve bemiddelaar een zeer belangrijke rol kan spelen. De gevolgen van een conflict op het werk mogen niet onderschat worden. Het is gebleken dat een ongemotiveerde werknemer tot wel 25% minder productief is. Ernstiger nog is het gegeven dat 70% van alle ziekmeldingen vaak te maken hebben met een sluimerend conflict. Ook al zijn alle partijen bereid te zoeken naar een passende oplossing is de communicatie vaak te ernstig te verstoord om dit te bereiken.

De juiste vorm van mediation bij een arbeidsconflict kan problemen oplossen, voorkomen of verdere escalatie vermijden. En daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres: Present24. Op inspirerende wijze stellen wij ons onafhankelijk en objectief op om tegenstrijdige belangen te vertalen naar een gezamenlijk doel.

Een effectieve aanpak als het gaat om mediation bij arbeidsconflict

De juiste vorm van mediation bij een arbeidsconflict vereist kennis, ervaring en een professionele insteek. Wij weten dat het in de kern altijd draait om de communicatie. Mensen die onderling in een conflict verwikkeld zijn hebben de neiging om vanuit de emotie te reageren. Begrijpelijk, maar helaas zelden productief. Door een objectieve benadering van de verschillende belangen kan een mediation bij een arbeidsconflict dit probleem omzeilen.

Onze medewerkers voor mediation arbeidsconflict

Alle medewerkers bij Present24 zijn opgenomen in het NMI (Nederlands Mediation Instituut). Kenmerkend zijn onze medewerkers dan ook in opzichten als:

  •  Deskundig en zeer ervaren
  •  Wettelijk handelend en gegarandeerd vertrouwelijk
  •  Erken door de rechtspraak en de overheid

Online mediation bij arbeidsconflict

Naast onze deskundige en ervaren medewerkers zijn wij onderscheidend in dat wij onze mediation bij een arbeidsconflict zowel online als offline kunnen aanbieden. Wij maken daarbij gebruik van ons eigen online platform. Dit geeft u 24/7 de mogelijkheid om uw eigen dossier te bekijken en staat voor een snelle doorloop. Wij kunnen als bemiddelaar onze diensten volledig online aanbieden. Ook de traditionele vorm van face to face is mogelijk of een hybride vorm.

Waar u een probleem zijn wij een oplossing. Met onze dienstverlening kunt u gauw weer vooruit en zijn alle belangen goed vertegenwoordigd.

Wilt u meer weten neem dan contact met ons op, we staan voor u klaar.

Ontvang vrijblijvend informatie over mediation of het oplossen van arbeidsconflicten
U kunt zich altijd uitschrijven.

Wij gebruiken uw gegevens alleen om contact met u op te nemen over uw aanvraag en eventueel om u maximaal 4 keer per jaar te mailen met relevante informatie over arbeidsrecht of het oplossen van arbeidsconflicten.

Bezig met versturen