Mediation gesprek

De winst die te behalen valt met een mediationgesprek liegt er niet om. Arbeidsconflicten mogen niet te licht worden opgevat. Natuurlijk is er in ieder bedrijf weleens sprake van conflict. De onderlinge communicatie is voor iedere onderneming een punt van aandacht. Maar als een arbeidsconflict (dreigt) te hoog op te lopen doen alle partijen er goed aan om te zorgen voor een professionele bemiddeling. De cijfers zijn verontrustend. 70%, gemiddeld dan, van al het ziekteverzuim is te wijten aan conflicten op het werk. Een ongemotiveerde medewerker zal al gauw 25% minder productief zijn. Dat er aan de hand van een mediation zeer veel arbeidsconflicten zijn op te lossen of zelfs te voorkomen staat gelijk aan een besparing op kosten, tijd en energie. En misschien het belangrijkste van allemaal dat alle betrokken partijen tevreden en gelukkig zijn met de oplossing.

Een professionele, onafhankelijke en objectieve mediator kan bijdragen aan een gezonde werksfeer en het verhogen van de productie. Als het nodig blijkt kan de bemiddelaar een ontslag op zo’n wijze facilitairen dat beide partijen op goede voet uiteen gaan. Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres: Present24. Met behulp van mediation weten wij de belangen van alle betrokken partijen te vertalen naar een gezamenlijk doel.

Een mediationgesprek die aansluit bij uw situatie

Slechts zelden of nooit is een arbeidsconflict het gevolg van kwaadwillendheid. De oorzaken van een arbeidsconflict kunnen even divers als complex zijn. Problemen in de privésfeer kunnen de reden zijn dat een medewerker niet naar behoren functioneert. Een werkgever die een te hoge druk op zijn medewerkers zet kan onbedoeld voor ontevredenheid zorgen. Wat de reden voor het conflict ook is miscommunicatie is vaak de oorzaak dat er geen oplossing te vinden lijkt. Het is een misverstand om te denken dat iemand dit te verwijten valt. Als een arbeidsconflict te hoog oploopt of dat dreigt te doen moet er om verdere escalatie te voorkomen voorbij de emotie gekeken worden.

Het is dan dat een onafhankelijke en objectieve mediator een belangrijke rol kan spelen. Door het probleem van buitenaf te bekijken en dit te toetsen aan zijn/ haar ervaring en kennis valt er ook in uw situatie altijd een treffende oplossing te vinden.

De mogelijkheden voor een mediationgesprek

Een mediationgesprek is natuurlijk een kernonderdeel van iedere vorm van mediation. Wij bieden hiertoe verschillende mogelijkheden die af te stemmen zijn naar de situatie. We kunnen onze dienstverlening volledig online aanbieden. Traditioneel dus face to face en schriftelijk. Ook een hybride vorm is mogelijk. Wij maken gebruik van ons online platform voor de mediation die de volgende voordelen biedt:

  •  24/7 toegang tot uw dossier op een veilige wijze
  •  Snellere afwikkeling van het conflict
  •  Directe communicatie, geen vertraging in correspondentie
  •  Grotere bereidheid om aan oplossingen te werken

Begeleid mediationgesprek

Uw mediationgesprek word begeleid door medewerkers die zijn opgenomen in het NMI (Nederlands Mediation Instituut). Dit garandeert ervaring en deskundigheid in conflictbemiddeling. Uiteraard betekent dit ook dat we erkend worden door de overheid en de rechtspraak.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een mediationgesprek? Neem contact met ons op, we staan voor u klaar.

Ontvang vrijblijvend informatie over mediation of het oplossen van arbeidsconflicten
U kunt zich altijd uitschrijven.

Wij gebruiken uw gegevens alleen om contact met u op te nemen over uw aanvraag en eventueel om u maximaal 4 keer per jaar te mailen met relevante informatie over arbeidsrecht of het oplossen van arbeidsconflicten.

Bezig met versturen