Ontslag ziekteverzuim

Als ontslag dreigt door regelmatig ziekteverzuim moet er goed gekeken worden naar de oorzaak van het verzuim en hoe er een goede oplossing gevonden kan worden. Dat we allemaal weleens ziek zijn is niet minder dan logisch. Een griepepidemie treft ons allen en door de rug schieten kan ons allemaal ook gebeuren. Maar wat nu als een medewerker met regelmaat zich ziekmeldt. Dat dit verre van ideaal is zal niemand verbazen, maar als het dreigt te escaleren en de ziekteverzuim een reden voor ontslag dreigt te worden is het belangrijk om op tijd in te grijpen. Helaas blijkt vaak dat als het gaat om verzuim er vaak redenen achter liggen die niet puur medisch zijn.

In de praktijk blijkt dat tot wel 70% van regelmatig verzuim te maken heeft met een sluimerend arbeidsconflict. De eerste stap om dit probleem te voorzien van een passende oplossing is het achterhalen van de werkelijke reden(en) voor het verzuim. En dat is wat wij voor u kunnen beteken: Present24. Wij bieden deskundig en ervaren mediation voor uiteenlopende conflicten. Ons doel is altijd hetzelfde. Het onafhankelijk en objectief benaderen van het conflict en de verschillende belangen behartigen en tot een gezamenlijk doel te brengen. Ontslag door regelmatig ziekteverzuim kan vaak voorkomen worden.

Ontslag ziekteverzuim niet meer te verkomen

Als bemiddelaar weten wij bij overmatig verzuim verschillende doelen te stellen in onze mediation. Het bespreekbaar maken van de onderliggende problematiek en daar een oplossing voor te zoeken. Het voorkomen van langdurig verzuim. En het voorkomen van ontslag met als reden overmatig ziekteverzuim. In de praktijk blijkt vaak dat pesterijen, slechte verhoudingen met de collega’s of persoonlijke omstandigheden de reden kunnen zijn van het verzuim. Een mediator zal dan ook de onderste steen boven krijgen en een duidelijk beeld vormen van de werkelijke aard van het probleem. Niet alleen kan zo voorkomen worden dat het ziekteverzuim een reden wordt voor ontslag, maar al de medewerker zich gemotiveerder voelen en productiever zijn.

Ontslag ziekteverzuim, gebruik maken van online mediation?

Waar mogelijk willen we u een oplossing bieden die ook in de uitvoering staat voor meerdere voordelen. Daarom kunt u gebruik maken van ons online platform. Dit platform kan 24/7 door u worden benaderd. In sommige gevallen kan de mediation volledig online worden verzorgd. Dit scheelt natuurlijk zeer veel tijd. Een hybride mogelijkheid bieden wij ook aan en traditionele mediation verzorgen wij ook.

Snel weer verder in plaats van ontslag bij ziekteverzuim

Bij Present24 zijn we oplossingsgericht. Als de emotie te hoog oploopt dan treden wij op als bemiddelaar die de verschillende belangen tot een gezamenlijk doel brengt. Ons streven is om alle betrokken partijen tevreden te stellen zodat ze samen weer vooruit kunnen. Mediation is altijd een betere optie dan de problemen op te laten lopen. Het bespaart u kosten, tijd en energie.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op. We staan voor u klaar.

Ontvang vrijblijvend informatie over mediation of het oplossen van arbeidsconflicten
U kunt zich altijd uitschrijven.

Wij gebruiken uw gegevens alleen om contact met u op te nemen over uw aanvraag en eventueel om u maximaal 4 keer per jaar te mailen met relevante informatie over arbeidsrecht of het oplossen van arbeidsconflicten.

Bezig met versturen