Stalker uit IJhorst stuurde 6500 berichten naar ex-werkgevers

IJHORST/ZWOLLE – Twee directeuren werden in IJhorst bestookt met berichten van een oud-werknemer na een arbeidsconflict. Een van hen kreeg 6500 berichten binnen. De 52-jarige Albert P. uit IJhorst kreeg donderdag een werkstraf van 100 uur opgelegd.

‘Hongerige wolf’
P. wilde met de berichten contact afdwingen om een lopend arbeidsconflict af te ronden. Maar de berichten werden dreigend van toon. “Ik ben de hongerige wolf en ik vreet jullie met huid en haar op. Jullie gezinnen spaar ik ook niet meer”, las de officier van justitie voor. Een van de directeuren werd achtervolgd op zijn ochtendrit naar het werk.

Contactverbod
Via de civiele rechter werd toen een contactverbod afgedwongen, waarna de berichtenstroom opdroogde. Beide directeuren deden aangifte van stalking. “Ik maakte me grote zorgen. Ik draag niet alleen de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van mijn gezin maar ook voor mijn medewerkers. Ik kon hen die veiligheid niet langer garanderen”, verklaarde een van de twee slachtoffers. “Negen maanden lang beheerste hij het leven van mij, mijn gezin en mijn werknemers.”

Doordraven
P. was ten einde raad toen hij die berichten stuurde, viel op te maken uit zijn verklaring tegenover de politierechter. Door een burn-out draafde hij wellicht wat door. De officier van justitie vond de dubbele stalking een werkstraf van 160 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand waard. De rechter ging grotendeels met het betoog van de officier mee.

Bron: De Stentor