Werknemer wil weg; heeft hij recht op vergoeding?

Een werknemer vraagt na een arbeidsconflict om ontbinding van de arbeidsovereenkomst, een transitievergoeding en een billijke vergoeding.

Het arbeidsconflict begint als het bedrijf waar de werknemer in dienst is als vestigingsmanager, na een fusie een aannamestop afkondigt. De vestigingsmanager neemt toch twee mensen aan en stelt zelf de arbeidsovereenkomsten op. Ook dat laatste is tegen de regels.

Schriftelijke waarschuwing

Het komt hem op een schriftelijke waarschuwing te staan, iets waar hij bezwaar tegen maakt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar de vestigingsmanager valt al snel opnieuw in ongenade bij zijn werkgever. Dit keer gaat het over het opnemen van snipperuren en het verwerken daarvan in het rooster.

Opnieuw krijgt de werknemer een schriftelijke waarschuwing en opnieuw geeft hij aan het hiermee niet eens te zijn. Een dag later meldt hij zich ziek.

Er zijn hier meerdere factoren die een rol spelen.

Spoedconsult bedrijfsarts

De werknemer weigert in gesprek te gaan met zijn werkgever, omdat dit stress veroorzaakt. Hij wordt opgeroepen voor een spoedconsult bij de bedrijfsarts. Opnieuw dringt deze erop aan dat de partijen werken aan een minnelijke oplossing. Al vrij snel blijkt dat heel erg moeilijk te zijn.

De werknemer wil wel meewerken aan mediation, maar hij wil eerst op vakantie. De werkgever zet  vervolgens in op ontbinding van de arbeidsovereenkomst en staakt de loondoorbetaling. De werknemer vecht dit met succes aan voor de kantonrechter.

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen. Lees het volledige artikel op pwnet.nl